Flyboard clinic

© Foto: Judith de Lange

Flyboarden is een nieuwe spectaculaire extreme watersport en zal de komende jaren zeer populair worden.
De sport is pas vanaf 2012 in Nederland geïntroduceerd. Het is een uitvinding van de ex Jet-Ski wereldkampioen Frank Zapata uit Zuid Frankrijk.
Als je het gevoel eenmaal onder de knie hebt, dan is het net als Ironman vliegen over het water. Als een superheld in de lucht van links naar rechts en van beneden naar boven schieten, over en uit het water door geweldige duikvluchten te maken met de aanstuwkracht van water.
Het Flyboarden is een spectaculaire ervaring! Het gevoel van vrijheid en de enorme kick die deze unieke sport geeft wilt men blijven voelen. 

 

Hoe werkt Flyboarden?
Flyboarden is een spectaculaire watersport waarbij je met behulp van een waterscooter kan zweven boven het water. Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal daarvoor omgebouwde waterscooter. Als de instructeur gas geeft, wordt er water aangezogen die normaal zou zorgen voor het verplaatsen van de waterscooter.
Door de slang die aangesloten zit op de waterscooter, gaat dit water nu naar de uitlaatpunten van het Flyboard.
Door de kracht waarmee het water uit deze uitlaatpunten komt, gaat het Flyboard omhoog en kun je opstijgen uit het water.
Ondanks dat het er spectaculair uitziet is het vrij gemakkelijk om te leren, onze ervaring is dat de meeste mensen binnen 10 minuten op het board staan.

 

Voor wie is Flyboarden?
De clinics worden gegeven vanaf 12 jaar en een lichaamsgewicht van minimaal 40 kilo. 

 

Hoe ziet een clinic eruit?
Een clinic bestaat uit 15 of 20 minuten op het water. Daarvoor geven we een korte instructie en krijg je een wetsuit en vest aangetrokken.

Uit onze ervaringen blijkt dat de meeste personen al binnen 10 minuten staan!
We bieden de clinics aan in de regio Ouddorp aan Zee. Uiteraard is het ook mogelijk om ons in te huren op locatie (mits de locatie aan de minimale vereisten voldoet om te kunnen flyboarden met een minimale groep van 8 personen. Een combinatie van Flyboarden/Jetovator is ook mogelijk).

De clinics gaan altijd door, mits er geen onweer is en er geen harde wind staat (meer dan windkracht 5). 

 

Kosten van een clinic.
15 min. op het flyboard : 69 euro p.p.  
20 min. op het flyboard : 79 euro p.p.  
 

De tarieven zijn inclusief huur wetsuit, helm en vest.

 

 

 

 

© Foto: Judith de Lange